Zöldfal - növényfal referenciák

Kültéri növényfal télikertbe

Budapest

Kültéri növényfalunk télikertben

Ezt a kültéri növényfalunkat egy nyitható télikertbe készítettük, ami télen nem fűtött, így fontos volt a növények kiválasztásánál a fagyállóság.

Az öntözőrendszert is fagymentesen telepítettük.

A rendszer teljesen automata tápoldatozást, öntözést és vízelvezetést kapott.

Kültéri zöldfalaknál különösen fontos a megfelelő növényválasztás, a fagymentes telepítés - és a téli öntözés megoldása, hiszen örökzöld növényeink télen is párologtatnak. Mindemellett fontos a cserepek megfelelő rögzítése is, hogy a szél ne tudja azokat kifújni. A mostani, 4. típusú kaspórendszerünk cserepei teljesen rögzítettek, így azok nagy szélben sem tudnak kiesni.

A kültéri növényfalak pozitív hatásai

A kültéri növényfalak egyre népszerűbbek városi és lakókörnyezetekben egyaránt. Ezek a vertikális kertek nemcsak esztétikailag vonzóak, hanem számos környezeti és társadalmi előnnyel is bírnak.

Először is, a kültéri növényfalak jelentős mértékben javítják a levegő minőségét. A növények képesek adszorbeálni a levegőben lévő szennyező anyagokat, mint például a szén-dioxidot, és oxigént termelnek, így hozzájárulva a városi légszennyezés csökkentéséhez. Ez különösen fontos a nagyvárosokban, ahol a levegő minősége gyakran alacsony.

Másodszor, a kültéri növényfalak hozzájárulnak a városi hősziget-hatás csökkentéséhez. A növények által elnyelt és párologtatott víz hűtő hatással bír, ami csökkenti a környezeti hőmérsékletet a meleg hónapokban. Ez nemcsak a környezetet teszi kellemesebbé, hanem az energiafogyasztás csökkenéséhez is hozzájárul, mivel kevesebb légkondicionálásra van szükség.

Harmadszor, a kültéri növényfalak elősegítik a biodiverzitás növekedését. Biztosítanak élőhelyet különböző rovaroknak, madaraknak és más kis állatoknak, ami fontos szerepet játszik a városi ökoszisztémák fenntartásában. Ezáltal nemcsak a növények, hanem a helyi vadvilág számára is előnyös.

Végül, de nem utolsósorban, a kültéri növényfalak társadalmi előnyöket is nyújtanak. Javítják a közérzetet, csökkentik a stresszt, és növelik az ingatlanok esztétikai és pénzügyi értékét. Egy jól megtervezett növényfal pozitív benyomást kelt az épületek látogatóiban és javítja a lakók életminőségét.

Összefoglalva, a kültéri növényfalak nem csupán dekoratív elemek, hanem fontos eszközök a fenntartható városfejlesztésben, amelyek hozzájárulnak a környezeti és társadalmi jólét javításához.

Kültéri növényfal télikertbe
Zöldfal ár
Árak, Kalkulátor

Számolja ki kalkulátorunk segítségével az Ön zöldfalának árát.

Kiemelet partnerek