Zöldfal - növényfal referenciák

Kültéri zöldfal

Budapest

Kültéri zöldfal

Ezt a kültéri függőleges kertünk egy társasház építése mellett található értékesítői iroda mellé telepítettük.

Teljesen automata öntözést kapott.

Mivel szélnek és napfénynek erősen kitett területre került, így fontos volt a strapabíró növények választása.

Bármilyen kültéri homlokzatra szerelhetőek a zöldfal kaspóink, mivel azok fagynak és UV-nak is ellenállnak. Mivel a cserepek speciális módon rögzítve vannak kaspóba, így abból még vihar esetén sem tudnak kiesni.

Igény esetén automata vízürítő rendszert telepítünk, így a téli, teljesen automata öntözés is biztosított lesz - mivel csapadékmentes időjárás esetén a téli öntözést is biztosítani szükséges.


A kültéri zöldfalak jótékony hatásai a városi környezetben

A kültéri zöldfalak egyre inkább teret hódítanak a városi tervezésben, mint fenntartható és vizuálisan vonzó megoldások. Ezek a vertikális zöldterületek nem csupán a városi táj szépségét növelik, hanem számos környezeti előnnyel is bírnak, amelyek hozzájárulnak a városi életminőség javításához.

Egyrészt, a kültéri zöldfalak kiválóan alkalmasak a városi levegő minőségének javítására. A zöldfalakban található növények aktívan felveszik a káros szén-dioxidot és egyéb légszennyező anyagokat, miközben oxigént bocsátanak ki, frissítve ezzel a környezet levegőjét. Ez a tulajdonság különösen értékes a sűrűn beépített városi területeken, ahol a légszennyezés komoly egészségügyi problémákat okozhat.

Másodszor, a kültéri zöldfalak hozzájárulnak a városi hősziget-hatás mérsékléséhez. A növények által elnyelt napfény és a víz párolgása hűsítő hatást gyakorol a környezetre, csökkentve ezzel az épületek és a környező levegő felmelegedését. Ezáltal az épületek hűtési költségei is csökkenhetnek, ami energiatakarékosságot eredményez.

Harmadik pozitív hatásként, a kültéri zöldfalak elősegítik a biodiverzitás növelését városi környezetben. A vertikális kertek élőhelyet biztosítanak különböző rovaroknak, madaraknak, és segítik a városi flóra és fauna sokféleségének megőrzését. Ez a biodiverzitás növelése hozzájárul a helyi ökoszisztémák egészségéhez és stabilitásához.

Végül, a kültéri zöldfalak társadalmi és pszichológiai előnyökkel is bírnak. A zöld környezet jelenléte csökkenti a stresszt és javítja az emberek általános közérzetét. Emellett növeli az ingatlanok vonzerejét, javítva ezzel az ingatlanok piaci értékét és vonzóbbá téve azokat mind a lakók, mind az üzleti vállalkozások számára.

Összességében a kültéri zöldfalak nem csak esztétikai értékkel bírnak, hanem fontos szerepet játszanak a városi környezet fenntarthatóságának és élhetőségének javításában. Ezek a zöld struktúrák kulcsfontosságúak lehetnek a városi területek zöldítésében, és segíthetnek a fenntartható városfejlesztési célok elérésében.

Kültéri zöldfal
Zöldfal ár
Árak, Kalkulátor

Számolja ki kalkulátorunk segítségével az Ön zöldfalának árát.

Kiemelet partnerek